Search
Close this search box.

XII Nacionalne Igre Specijalne Olimpijade

Specijalna Olimpijada Crne Gore u saradnji sa OŠ “Ilija Kisić” – Zelenika, 12-tu godinu zaredom organizuje NACIONALNE IGRE SPECIJALNE OLIMPIJADE. Pomenute igre, namijenjene osobama sa intelektualnim smetnjama, održane su u periodu od 11 do 13.10.2019 god i okupile su više od 100 učesnika iz 10 opština: Podgorice, Nikšića, Berana, Petnjice, Plava, Rožaja, Bara, Bijele, Herceg Novog i Zelenike među kojima su i korisnici naše Ustanove.
Takmičeći se u disciplinama: atletika, stoni tenis, fudbal, pikado u nekoliko divizija, naši sportisti još jednom su pokazali volju i želju za takmičenjem postignuvši dobre rezultate.

1. Stefan Jokić – zlato u disciplini trčanje i srebro u stonom tenisu
2. Vasilije Šućur – zlato u disciplini trčanje i bronza u stonom tenisu
3. Mihailo Vuković – srebro u disciplini trčanje
4. Lena Kovačević – bronza u disciplini brzi hod.

U sklopu Nacionalnih Igara a u organizaciji OŠ „Ilija Kišić“ održan je i stručni okrugli sto na temu “Dvadeset godina od implementacije inkluzivnog procesa u Crnoj Gori “ na kojem su učestvovali stručni radnici iz dnevnih centara, osnovnih i srednjih škola, socijalnih službi iz pomenutih opština.
Kao i sve došadašnje Nacionalne Igre i ove su protekle u duhu sportske inkluzije, promociji sportskih stilova života i međusobnog druženja.