Search
Close this search box.

Prezentacija sajta “Mi – vaša djeca ”

Stručni tim Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić kreirao je prvi veb sajt u Crnoj Gori namijenjen prvenstveno roditeljima djece i omladine sa smetnjama u razvoju, a dijelom i samoj djeci i omladini.
Sajt „Mi – vaša djeca“ ( www.mi-vasa-djeca.me ) nastao je kao proizvod jedne od dvije najbolje ideje u Crnoj Gori, koja je našu zemlju predstavljala u Jerevanu na HuriLab međunarodnom takmičenju iz oblasti ljudskih prava i socijalne zaštite.
Cilj sajta je da svojim sadržajem utiče na unapređenje života porodica djece i mladih sa smetnjama u razvoju, kroz različite stručne informacije koje će im biti dostupne na ovom portalu. Ovaj sajt sadrži više aktivnih stranica od kojih posebno izdvajamo : „forum“ (u okviru koga korisnici sajta imaju mogućnost da anonimno razmijenjuju iskustva i razgovaraju o različitim temama), „pitajmo stručnjaka“(putem ove stranice korisnici će postavljati pitanja i dobijati odgovore od eminentnih stručnjaka iz oblasti medicine, defektologije, psihologije, pedagogije, prava i slično), zatim „igrice“ (u okviru ove stranice djeca i mladi sa smetnjama u razvoju moći će da provode dio slobodnog vremena igrajući prilagođene igrice koje će im pomoći da vježbaju finu motoriku, unapređuju kognitivne sposobnosti i organizuju slobodno vrijeme).
Bitno je istaći da je ambasadorka Ukrajine u Crnoj Gori, gospođa Oksana Sljusarenko prepoznala značaj ovakvog sajta za roditelje djece sa smetnjama u razvoju pa je ambasada Ukrajine podržala jedan segment projekta, tačnije tehničku izradu sajta.