Search
Close this search box.

Press konferencija u Nikšiću – IPA projekat pregoranične saradnje Bosne i Crne Gore

U Nikšiću je održana press konferencija povodom prezentacije IPA projekta prekogranične saradnje Crne Gore i Bosne „Socijalna inkluzija kroz radno–okupacionu terapiju“. Projekat sprovode Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“ iz Sarajeva, JU Dnevni centar „Tisa“ iz Bijelog Polja i JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić.

Na konferenciji predstavljeni su projektom ostvareni rezultati kao i očekivane aktivnosti : obuka stručnih lica za sprovođenje radno-okupacione terapije i instalacija opreme za stolarske, gipsarske i svjećarske radionice u Bijelom Polju i Nikšiću, aktivnosti u odbojkaškom kampu u Ulcinju u okviru kojeg su obuku sprovodili sertifikovani treneri Specijalne Olimpijade Crne Gore, čime se djeci i mladima sa smetnjama u razvoju omogućilo da se upoznaju sa pravilima odbojke na pijesku i iskažu svoje sposobnosti u tom sportu.

Predstavljene su i aktivnosti koje su implementirane na području Bosne, kao što je instalacija plastenika i zasadi plasteničkih kultura, čime je počela i proizvodnja u Sarajevu.

Uoči press konferencije održan je i koordinacioni sastanak prestavnika ove tri ustanove.