Search
Close this search box.

Posjeta delegacije iz opštine Nikšić Ustanovama socijalne zaštite u Italiji

posjeta_italiji_2012_002Na poziv udruženja  „Amici del Montenegro“ ( Prijatelji Crne Gore) od 25. do 28. maja 2012. godine, delegacija predstavnika i prijatelja  KUD-a „Krsto Zrnov Popović“ iz Nikšića učestvovala je u svačenostima upriličenim u Godiascu (PV). Pored svečanosti koju su zajednički organizovali opština Godiasco i „Amici del Montenegro“  organizovana je i posjeta Centru „S. Maria alle fonti“  koji pripada Fondaciji Don Carlo Gnocchi u obližnjem gradu Salice Terme.  U Centru „S. Maria alle fonti“  borave djeca sa posebnim potrebama, u kojem se pored medicinskih i rehabilitacionih odjeljenja nalazi i specijalna osnovna škola. U drugom dijelu  Centra „S. Maria alle fonti“  nalazi se Gerijatrijski centar.

Potpredsjednik Opštine Nikšić Momčilo Mićunović, Budimirka Đukanović – savjetnica u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Radojka Koprivica, direktorica JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju u Nikšiću i protojerej-stavrofor Bojan M.Bojović, paroh CPC u Nikšiću obišli su sva odjeljenja u ovoj ustanovi i razgovarali sa menađžmentom ustanove o uspostavljanju saradnje sa Dnevnim centrom u Nikšiću i  Domom starih „Grabovac“ u Risnu.

posjeta_italiji_2012_001Udruženje  „Amici del Montenegro“  osnovano je 1989. godine u Rimu i ima svoje predstavnike skoro u svakoj regiji Italije. Već više od dvadeset godina predstavnici udruženja  „Amici del Montenegro“ su pomagali i donirali  mnogim institucijama u Crnoj Gori između ostalih: „Bolnica Danilo I Cetinje “ , „Dječiji dom Mladost – Bijela “, „JU Zavod Komanski most – Podgorica“ , „JU OŠ Savo Pejanović – Podgorica“  kao i porodicama čija su đeca liječena u Italiji. Godine 2011  na poziv predstavnika KUD-a „Krsto Zrnov Popović“ posjetili su i opštinu Nikšić, sastali se sa predsjednikom Opštine Nebojšom Radojičićem, potpredsjednikom Momčilom Mićunovićem i posjetili JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju u Nikšiću.