Search
Close this search box.

„Plavi dan“ – Video

Još jedan „Plavi dan“, dan posvećen svjesnosti postojanja osoba sa autizmom.
Ali i dan kojim želimo ukazati da na osobe sa autizmom i njihove potrebe ne trebamo podsjećati samo 2.aprila, za šta se nadamo da Dnevni centar dokazuje svim svojim stremljenjima, planovima i aktivnostima koje doprinose unaprijeđenju njihovog položaja.
Ove godine smo se uz podršku naših prijatelja NVO Džip Reli Montenegro Trophy , koji su za naše korisnike sa autizmom i njihove roditelje organizovali džip reli turu, zaputivši se do Malog Žurima, preko Lukova, Krnova, Lukavice. Za mnoge od nas doživljaj Malog Žurima je juče bio divan. Možda i ljepši nego ikada do sad čemu je doprinio doživljaj kada smo zajednički pustili u nebo plave balone kao simbol podrške osobama sa autizmom. Ovim smo željeli poslati dodatnu poruku „da smo kao društvo sazreli da imamo Dnevni centar za autizam koji bi bio onakav kako dolikuje društvenoh zajednici, a prije svega potrebama osoba sa autizmom“ kako navodi direktor Radovan Dragnić.
Još jednom se zahvaljujemo sjajnoj ekipi NVO Džip Reli Montenegro Trophy koji su na sjajan način doprinijeli našoj aktivnosti i nadasve osjećaju da budemo dio prave posade u organizovanoj koloni ljubitelja džip reli tura.