Search
Close this search box.

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Dan 3. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, dan kojim se želi naglasiti jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učestvovanje u društvenom životu. Dan koji smo u našoj Ustanovi obilježili lijepim druženjima i većim brojem aktivnosti.
Kako kažu učenici i nastavnici OŠ „Mileva Lajović – Lalatović“ da je „Različitost njihova prednost“, današnji dan, u sklopu svojih aktivnosti, željeli su obilježiti i posjetom našem Dnevnom centru, a na naše veliko zadovoljstvo, učenici II razreda, izveli su manji kulturno – umjetnički program u kojem smo svi uživali.
Istim povodom i u cilju daljeg jačanja uzajamne saradnje, i mi smo posjetili OŠ „Mileva Lajović – Lalatović“. Ovom prilikom stručni radnici Dnevnog centra su učenicima školskog Parlamenta, povodom obilježavanja današnjeg dana prezentovali ulogu i rad Dnevnog centra, tj šta je to što Dnevni centar čini i kako to čini da bi njeni korisnici bili što bolje uključeni u društvenu zajednicu i kako bi ostvarivali svoja prava.
Obilježavanju današnjeg dana u našoj Ustanovi, pridružila se i NVO „Razboritost“ koja je sa mnogo pozitivne, mlade energije organizovala zajedničku radionicu u sektoru „B“.
Kako značaj pridajemo uključivanju kroz sportske aktivnosti, tako smo i današnji dan obilježili učešćem u Evropskoj nedjelji košarke u organizaciji Specijalne olimpijade Crne Gore.
A ovaj dan željeli smo zaokružiti podrškom naših najmlađih drugara Vaspitne jedinice „Radost“ – B grupa (trosatni program) sa kojima je u njihovoj vaspitnoj jedinici naša stručna radnica realizovala radionicu povodom obilježavanja današnjeg dana.