Kulturno - umjetnički program

Da su se sinoć dobijale medalje za javni i scenski nastup, sigurno bi i mi bili među vodećim, što je potvrdila i publika sa scene 213 u okviru Hotela Yugoslavia, nagradivši naš nastup gromoglasnim aplauzima i cjelokupan Kulturno – umjetnički program koji smo sinoć realizovali u saradnji sa KUD „Čigra“.
Poručivši pjesmom „Nek ratne igre prestanu“, i da glasamo za „Ljubav i mir“, isprativši poruku sjajnim scenskim nastupom i glasom našeg Dejana Vučetića, publika je umjela cijeniti, nagradivši nas aplauzom i ovacijama. Nijesmo ostali uskraćeni ni za emocije publike dok smo izvodili „Crnogorsko sijelo“.
Film „Socijalni model rada Dnevnog centra Nikšić“ koji je prezentovan na stručno naučnom skupu „Dani defektologa“ sinoć je doživio dugo iščekivanu premijeru. Poput onih osmjeha i iskrenih emocija koje smo doživjeli na Zlatiboru, sinoć su se mogli zapaziti i na gledaocima u Sali 213. Možda su ove bile za nijansu iskrenije jer su među publikom većinom bili roditelji i porodica.
Iako je početna ideja realizovanja ovog „Kulturno – umjetničkog programa“ bio prikaz filma, spletom određenih okolnosti smo došli i do 21.marta, obilježavanja Svejtskog dana osoba sa Daunovim sindromom. Tako je i nastala ideja o „Sunčanom gradu“ jer kažemo da su to „djeca Sunca“. Riječ je o izložbi radova koju su pripremila naša djeca. Radovi su bili izloženi na sinošnjoj priredbi, u susret obilježavanju Svetskog dana osoba sa Daunovim sindromom.
Zahvaljujemo se i KUD-u „Čigra“ koji su spletom folklornih igrara dodatno oplemenili naš program, Kristini Jocović na sjajnoj muzičkoj intrepretaciji pjesama, kao i Lari Vujković koja je vodila program.