Obilježavanje prve godine rada Dnevnog centra

Picture_099_resize

Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju je dana 16.06.2011. godine na skroman način obilježio godišnjicu rada. Prvi rođendan naše ustanove proslavljen je u prisustvu djece, roditelja, članova Upravnog odbora, a gosti su bili i članovi Društva mladih ekologa koji su priredili predstavu, kao i mladi solisti Jelena Zvicer, Nemanja Marojević i Filip Vučić. Posebno smo ponosni na program koji su pripremila naša djeca.

Direktorica Dnevnog centra, g-đa  Radojka Koprivica je govorila o uslovima boravka  u Dnevnom centru, do sada postignutom i planovima.

Od januara ove godine, u Dnevnom centru radi fizioterapeut u dobro opremljenoj sali za kineziterapiju, od maja mjeseca je nastavljen prevoz djece u specijalizovanom kombiju, uz pratnju medicinskog tehničara, a od juna je angažovan psiholog, tako da smo u velikoj mjeri kompletirali adekvatni stručni kadar.

U toku je kandidovanje projekta za program prekogranične saradnje, u saradnji sa srodnim ustanovama iz  Bijelog Polja i Sarajeva, kojim se žele obezbijediti sredstva za opremanje radionica za radnookupacionu terapiju, koje će povećati kvalitet boravka korisnicima naših usluga.

Gospođa Koprivica se na kraju zahvalila na podršci osnivaču SO Nikšić, Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Komisiji za usmjeravanje djece sa smetnjama u razvoju i donatorima koji su pružili podršku osnivanju i radu Dnevnog centra.